Întrebări și răspunsuri

Întrebări și răspunsuri care te vor ajuta să înțelegi mai bine demersul terapeutic

  1. de ce la psiholog si nu la psihiatru
  2. ce este psihoterapia
  3. cum decurge o sedinta de psihoterapie

1. Deosebirea intre psiholog si psihiatru este majora.

Formarea profesionala este diferita:

psihiatrul este absolvent al unei facultati de Medicina, iar psihologul este absolvent al unei facultati de Psihologie, urmata de studii de specialitate in domeniul vizat: psihoterapie, consiliere psihologica, psihologie clinica, etc pentru care capata competente de functionare.

Modalitarea de abordare terapeutica a pacientului, reprezinta o alta deosebire. Psihiatrul este specialistul care trateaza bolile psihice prin metode de tratament medicamentos, iar psihologul este specialist care trateaza pacientul prin consiliere si psihoterapie.

Clientul poate urma  ambele variante concomitant pentru ca acestea se completeaza. Medicul vindeca simptomul ( de exp. durerea ) iar psihologul vindeca cauza bolii, ca sa nu mai provoace efecte in timp.

2. Ce este psihoterapia de interventie

Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice. Psihoterapia este frecvent utilizata pentru problemele care se acumuleaza de-a lungul timpului.

Este o forma de comunicare pentru ca se produce prin vorbire, prin dialog, dar si prin alte forme de expimare: scris, desen, povesti/metafore, etc

Psihoterapia Scurtă Strategică și Coaching Strategic se axeaza pe gasirea solutiilor pentru categorii de probleme. Se ocupa mai mult cu descoperirea viitorului decat cu explorarea trecutului , cu ceea ce clientul doreste si pe ceea ce nu vrea sa se mai intample..

Hipnoterapia si fenomenul de hipnoza sunt instrumente importante in terapie, si nu au nimic in comun cu magia sau supranaturalul, ci pur si simplu exploateaza capacitatea mintii umane.

3. Cum decurge o sedinta de psihoterapie

Terapiile scurte colaborative (se creeaza o relatie terapeutica intre terapeut si client) si functioneaza cand clientul  este   constient ca are o problema  si este disponibil in a lucra cu aceata.  

Impreuna, cei doi vor stabili, mai intai, care este problema. Daca sunt mai multe, se lucreaza cea care te deranjeaza cel mai mult, urmand ca, ulterior, sa fie abordate si celelalte. Apoi se va stabili ce anume iti doresti sa obtii ca urmare a terapiei si cum va fi viata ta si tu insuti in momentul atingerii obiectivului.

Fiecare persoana fiind unica, strategia de abordare este specific individualizata.

Sesiunile au loc in cadrul unei intalniri structurate dintre terapeut si pacient (sau pacienti).

Durata este de 50 de minute .  Sedintele de hipnoza pot depasi si ajunge la 60- 90 de minute.

Frecventa este in mod obisnuit la o saptamana distanta intre sedinte.

Numarul de sedinte va fi cat mai mic posibil dar nu mai putin de 4-5, dar se va stabili in functie de nevoi (10 –20).

Pentru a ne cunoaste si a stabili ce avem de facut am propus pe prima pagina a site-ului inscrierea la o sedinta gratuita. Vom putea stabili impreuna cateva detalii despre cum decurg sedintele.

Sedintele de psihoterapie respecta un cadrul legal si de confidentiaitate.

Programează-te online la o ședință gratuită!

Cursuri Online

Cursuri de vânzare și cursrui gratuite

Curs 1

Cursuri de vânzare

Regăsește-ți sinele să scapi de anxietate.
Cum să-ti folosești resursele proprii ca să câștigi sănătate

Cum îti învingi singurătatea în 6 săptămâni

Vurs online adaptat noilor conditii
Vindecă-ți traumele trecutului și îți vei recăpata echilibrul în viață

%d blogeri au apreciat: