De ce soții înșeală o soție perfectă?

O  soție iubitoare, care a făcut totul „perfect” nu poate înțelege de ce soțul ei a înșelat-o. 

inselare

Ea simte că a făcut „totul” corect, a avut considerație pentru  nevoile soțului ei și le-a pus chiar înaintea ei.

Poate că a renunțat la oportunitățile de carieră pentru a-l susține și pentru a avea grijă de familie. 

Și cu adevărat, este greu de imaginat de ce un soț ar înșela soția perfectă.

Această soție perfectă poate fi admirabilă și multi poate că o apreciază și ar dori-o în viața lor. Atunci,  de ce soții înșală o soție perfectă?

Psihologia are  câteva răspunsuri la această întrebare, dar sigur nu sunt pe măsura așteptărilor tale și chiar te vor surprinde!

Răspunsurile nu prea au de-a face sau chiar foarte , foarte puțin – dacă nu chiar deloc, cu partenerul trădat.

Lipsa de maturitate

Lipsa experiențelor anterioare de relație sau incapacitatea de a înțelege consecințele pot determina unii bărbați (dar și femei) să nu fie credincioși soțului / soției.

Aproape 68 la sută dintre bărbați se simt vinovați după ce au avut o aventură – poate asta provine din incapacitatea de a înțelege cât de rea poate fi o trădare.

Este important ca o soție să înțeleagă că, dacă soțul ei se “încurcă” din cauza lipsei de maturitate, este problema lui – și nu a ei.

Când un bărbat iși înșeală soția, este o probă a egoismului său  care îi permite conștiinței sale să ia acele decizii – și asta nu este problema soției -.

Probleme legate de dependență / autocontrol

Dependențele de droguri, alcool și sex sunt doar câteva dintre bolile care pot distruge o relație. 

Dependenții se vor lupta adesea să ia decizii sănătoase, uneori alegând chiar să-i rănească pe cei pe care îi iubesc, pentru a-și justifica izolarea și continua  auto-vătămare.

Dacă ești angajat într-o relație de dependență,  poate te-ai gândit că îți ajuți soțul, fiind o soție bună, ajutându-l să-și acopere dependența, în loc să primescă ajutorul cuvenit. Oricât de tentant poate fi să oferi  acest tip de asistență, de obicei nu este util.

Nesiguranță

Nesiguranța unui  soț duce la nevoia de a  ascunde asta și a tainui  puțin  unele lucruri  în relație. Așa  ajunge la un comportament care poate duce în cele din urmă la infidelitate. 

Majoritatea soților care înșală ajung în punctul în care identifică un fel de nemulțumire în raport cu ei înșiși și drept motiv incep să  înșele …

În loc să recunoască aceste nesiguranțe și să încerce să le rezolve, încearcă să-l ascundă.

Soluția în cupluri este comunicarea  deschisă și clară, chiar și despre subiecte incommode.  Acest lucru  poate  să împiedice ca înșelăciunea să intre în relația ta, sau chiar să te ajute să înțelegi de ce partenerul tau a fost infidel .

Este o concepție greșită comună că soții înșală pentru că sunt nemulțumiți în căsnicia lor.

De fapt, de cele mai multe ori în cuplu, persoana care a avut relația, spune că încă își iubește soțul/ soția.  

Oricât de greu poate fi de acceptat, neîmplinirea personală este o cauză rădăcină a unor astfel de afaceri, indiferent cât de mult se iubește un cuplu.

Furia sau pentru a se răzbuna

Uneori, bărbații înșală să se „împerecheze” cu soția sau, pentru a rezolva unele nedreptăți adânci  pe care le simt că le-au primit de la soție. 

În aceste cazuri, ei doresc cu adevărat ca acțiunile lor să fie simțite de celălalt semnificativ, alegând un comportament care dăunează intenționat. 

Deși este normal ca într-un cuplu să existe dezacorduri și probleme care apar în timp, unele cupluri se încadrează în tipare nesănătoase de luptă. 

Acest lucru poate dăuna ambilor soți, dar nu este exact o scuză pentru a înșela (există într-adevăr unul?).

Faptul rău de infidelitate, mai ales atunci când soțul a încercat să maximizeze durerea înșelăciunii soției sale, poate fi deosebit de greu de vindecat. 

Se recomandă Terapia familială și / sau consilierea de cuplu       

Sunt nemulțumiți în relație

Chestia este că, chiar dacă soțul tău a fost infidel, nu se datorează faptului că el crede că există ceva „în neregulă” cu tine.

Poți fi perfectă, dar asta nu garantează întotdeauna fericirea.

Uneori, bărbații își vor înșela soțiile pentru a-și încheia relația, poate pentru că se simt vinovați că sunt nemulțumiți de o persoană de altfel, minunată.

Din păcate, unii bărbați pot simți infidelitatea ca fiind singura cale de a încheia o relație. 

Aproape toate aceste motive implică faptul că înșelăciunea a fost singura soluție logică la problemele legate de relațiile de cuplu și problemele  de viață.

înșelăciunea nu este de fapt o alegere logică, oferind multe alte modalități prin care un bărbat își poate comunica sentimentele , fără  sa-și minimalizeze, și justifică comportamentul.

Indiferent de motivul pentru care soțul tău a înșelat, infidelitatea este o experiență dureroasă.

Nu întotdeauna înseamnă sfârșitul unei căsătorii  dar,  este o ocazie binevenită pentru o soție sa se  întrebe  dacă și cum și-a trădat propriile interese.

Sunt câteva modalități prin care o femeie își poate revendica o parte din identitatea ei în afara faptului că este soția „perfectă” :  ingrijirea de sine .

Acerasta este posibilă in urma Cunoasterii si Explorarii Sinelui, preocuparea pentru un hobby  nou sau vechi și căutarea impărtășirii experiențelor cu prietenii buni.

Dacă deja ești în situația  să fi fost deja parasit/ă în condițiile izolării de astăzi, eu încă îți propun să lucrezi cu persoana ta într-o manieră în care să te poți detensiona și să accepți conjunctura nou creată,  să îți poți aduna gândurile și să-ți înțelegi trăirile, să poți lua decizii benefice ție.

Propunerea mea este un program de destindere , de relaxare  și totodată de autocunoaștere.

Dacă ești interesat de așa ceva lasă un  comentariu .

1 thought on “De ce soții înșeală o soție perfectă?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: